onsdag den 26. august 2015

Man må ikke lege med maden - eller resten i håret

Frokost til mig, hud og hår


Efter dage i solen og på vandet, kan jeg godt mærke at hud og hår tørster lidt ekstra. Guderne skal vide, at jeg ikke er klidmoster, men jeg elsker ting der bare virker og ikke nødvendigvis koster spidsen af en jetjager. På billedet ser i 6 ingredienser, jeg altid har i køkkenet og tjener både som føde og hudpleje - og desuden er nemme at få fat på. Nu jeg tænker over det, så mangler der faktisk en ting - nemlig det hvide guld fra Lolland. Jeg går ud fra i ved, hvordan sukker ser ud så jeg springer let og elefant videre.
Kokosolie/fedt har jeg lært at bruge som fugtkur til håret af de skønne Pudderdaaserne.dk
Jeg smelter olien mellem hænderne, fordeler det i hele håret og lader det sidde så længe jeg orker - ofte sover jeg med det og lægger et stort håndklæde dobbelt over min hovedpude. Olien trænger ind og gendanner fedtkernen i hårstrået. Du vil altså ikke få den der bløde fornemmelse som en balsam eller frisørhårkur giver. Men jeg observerer langt færre knækkede hår og en bedre bounce.
Når kuren har siddet og skal ud igen, så er det vigtigt ikke at fugte håret først. Så preller vandet af som på en gås. Så i med en kæmpe portion shampoo, skum det godt op og skyl ud. Gentag om nødvendigt og afslut med balsam. Mit våde hår reder jeg med en Wet brush fra HH Simonsen - den er ikke mindre end genial! Slut med genstridige ugler! Til dagligt bruger jeg vildsvinehårsbørste (ja jeg har flere) som er skånsom mod hovedbunden og fordeler det naturlige sebum i håret, hvilket giver det blankt og blødt hår.


Skrub i bad og skrub dig glad 

Mandelolie, kokosolie og det manglende sukker blander jeg til en let lind masse og bruger som bodyscrub. Her smelter jeg forsigtigt kokosolien, ved at varme glasset lidt under den varme hane og hælde den smeltede sjat i og røre energisk. Nogle gange får massen 2 dråber pebermynteolie eller orangeolie for duften - men man skal lige være obs på at æteriske kan irritere sart hud.

En halv avokado i hovedet og en halv i maven   

 1/2 Avokado, 2 spsk havregryn, 2 spsk mandelolie, 2 spsk citronsaft og lidt vand moser jeg sammen til en sammenhængende masse, som jeg klasker på ren og dampet hud. Her ligger jeg så og leger guacamole i 20 min - eller så længe den føles dejlig kølig. Opskriften har jeg fra Aniston.dk som har en hel side med ansigtsmasker du kan lave i køkkenet. Den resterende halve avokado blev til frokost med rejer, dild og citron.

Hallooooo du har glemt ægget! 

Vel har jeg ej og du skal kun bruge hviden  - og lidt toiletpapir. Jeg har en regel om, at toiletpapir intet har at gøre andre steder end på badeværelset, så derfor er det heller ikke på billedet.
På ren og dampet hud (gerne skrubbet) pensler jeg hvide på min T-zone og lægger toiletpapir over - som jeg ynder at skille ad i lag således at jeg har nærmest gennemsigtige ark. Så pensler jeg hvide ovenpå - tænk papmaché - og måske et lag papir mere og så hvide. Nu skal det hele tørre op, mens du ligger musestille og tømmer hovedet for tanker. Der er noget sært tilfredsstillende ved at løfte "masken" af og se alle de små hudorme sidde der! En god hovedrengøring som afsluttes med at vaske rester af og smøre huden ind. Gerne afslutter jeg med denne yndling for ekstra rens Pudderdaasernes T-Zone peeling/ eller denne superolie fra Bettes.net 


torsdag den 6. august 2015

Fyn er fin - Sydsjælland var bare finere

I weekenden var vi på udflugt til Rosenfestival i Bogense...måske var mine forventninger lidt for høje - for de faldt ihvertfald til jorden med et brag. Temaet var Musik og min helt, Bent Fabricius-Bjerre, åbnede festivalen. Derfor havde jeg altså svært ved at fatte den røde tråd i de udstillet dekorationer såsom et toilet med tilhørende vask indholdende en borddekoration. Kaj og Andrea i kål.

Eller kæmpepåfuglen, som iøvrigt vandt.

På vejen hjemad drejede vi indenom Rønnebæksholm lige udenfor Næstved.
Sikke et helt fantastisk sted!! 
Haven er en blomster og køkkenhave - en såkaldt Potager. Den er 6000 kvm og inddelt i 18 felter som samles via 5 pavilloner.



Hundetand - Kongeskærm - Voksurt
Haven varetages af Susågården som et tilbud til ledige i Næstved kommune. Med den stand haven er i, må det være et populært tilbud.          
Der er felter med sommerblomster, stauder og et skønt Dahliabed. Der er utroligt frodigt og velplejet - der er fine skilte med dansk og latinsk navn ved hver slags plante.
Jeg fandt et par nyheder til frøønskelisten og genopfrisket hukommelsen i forhold til Voksurt og Kongeskærm.

 Jeg er SÅ forelsket i disse gulerødder i mørk og rosa. Kærlighed ved første blik skete på Claus Dalbys blog (Clausdalby.dk) og nu vil jeg ikke undvære dem for noget! Men en mindre "mark" som den her, er dekadent luksus - suuuuukk!
Sikke nogle bede! Det er værd at besøge med kaffekanden, hvis man er på de sydlige kanter. Mere info findes på Roennebaeksholm.dk