torsdag den 6. august 2015

Fyn er fin - Sydsjælland var bare finere

I weekenden var vi på udflugt til Rosenfestival i Bogense...måske var mine forventninger lidt for høje - for de faldt ihvertfald til jorden med et brag. Temaet var Musik og min helt, Bent Fabricius-Bjerre, åbnede festivalen. Derfor havde jeg altså svært ved at fatte den røde tråd i de udstillet dekorationer såsom et toilet med tilhørende vask indholdende en borddekoration. Kaj og Andrea i kål.

Eller kæmpepåfuglen, som iøvrigt vandt.

På vejen hjemad drejede vi indenom Rønnebæksholm lige udenfor Næstved.
Sikke et helt fantastisk sted!! 
Haven er en blomster og køkkenhave - en såkaldt Potager. Den er 6000 kvm og inddelt i 18 felter som samles via 5 pavilloner.Hundetand - Kongeskærm - Voksurt
Haven varetages af Susågården som et tilbud til ledige i Næstved kommune. Med den stand haven er i, må det være et populært tilbud.          
Der er felter med sommerblomster, stauder og et skønt Dahliabed. Der er utroligt frodigt og velplejet - der er fine skilte med dansk og latinsk navn ved hver slags plante.
Jeg fandt et par nyheder til frøønskelisten og genopfrisket hukommelsen i forhold til Voksurt og Kongeskærm.

 Jeg er SÅ forelsket i disse gulerødder i mørk og rosa. Kærlighed ved første blik skete på Claus Dalbys blog (Clausdalby.dk) og nu vil jeg ikke undvære dem for noget! Men en mindre "mark" som den her, er dekadent luksus - suuuuukk!
Sikke nogle bede! Det er værd at besøge med kaffekanden, hvis man er på de sydlige kanter. Mere info findes på Roennebaeksholm.dk 


6 kommentarer:

 1. Hahahahahaha, undskyld jeg ler, men din beskrivelse af at Bent Fabrik åbnede ballet, hvorefter man kunne se på rosentoiletter, Kaj & Andrea og lign. er da hylende morsomt. Og lidt sørgeligt :-l Jeg har et par gange været ved at tage til rosenfestivalen, men er ikke kommet af sted, og jeg kan så læse her, at jeg ikke er gået glip af meget. Min motivation for at tage til en rosenfestival var, at se på roser i blomst, som jeg ikke selv har. Nå, jeg har heller ikke plads til flere så skidt pyt. I det hele taget er jeg ikke meget for "rigtige" rosenhaver uden stauder og sommerblomster. Jeg synes, at roser er smukkest sammen med andre planter.

  Rønnebæksholm lader til at være udlagt som skærehaver. Er det korrekt opfattet?

  SvarSlet
 2. Jeg havde kontanter som brændte i lommen, hvis nu der var nye og spændende roser, der bare måtte med hjem.
  Nostalgi vandt Årets Rose i konkurrence med bla. Leonardo Da Vinci, Claire, Ghita, Ingrid Bergman og Flora Danica. Bevares, det er smukke roser, men gamle travere.

  Skærehave? Nej, ikke for os almindelige dødelige ihvertfald ;-)
  Rønnebæksholm er en Herregård med kunstudstillinger, koncerter og Haveselskabets store marked. Selve haven passes af ledige i Næstved kommune, men hvad de gør med grønt og blomster når de har aftjent deres formål, ved jeg ikke. Måske nogle læsere kan hjælpe?

  SvarSlet
 3. Hej Cendie, fin blog du har - jeg skal vist lige have læst lidt bagud på dine indlæg.
  Hvordan melder man sig som fast læser på din blog - jeg syne ikke jeg kan se feltet?
  Nå, men jeg må jo bare smutte ind og se ind i mellem.
  God fornøjelse med bloggen.
  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla! :-) Mange tak skal du have! På Internet versionen skulle der meget gerne være et felt forneden, hvor du kan tilmelde dig på email. Tak for besøget!

   Slet
  2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

   Slet
  3. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

   Slet