tirsdag den 5. maj 2015

Mit første indlæg

                                Velkommen - dejligt at se dig!

"Here goes nothing" 

Claus DalbyFlere har spurgt om, jeg ikke sku´ ha en blog
"Nej. Hvad sku jeg skrive om? Jeg ved ikke engang, om jeg kan skrive jo!"
Så var det min store havementor, en skøn forårsaften i hans Eden, sagde at det ku jeg godt - det var ikke svært og roste "min evne til at få ord på papir". Det gav mig lidt blod på tanden og gåsehud over hele kroppen. Han har den mest fantastiske blog - et univers af skønhed og sanselighed. Alle havetosser burde kende den! Han har revolutioneret det danske havelandskab i flere år - indført maximalisme i minimalismens årti. Og jeg er pavestolt - både af ham og hans Eden. Han er Dalby. Claus Dalby. Besøg endelig hans blog på Clausdalby.dk

Allerede nu har mange nok gættet det - jeg indrømmer, jeg tilstår, jeg ER havetosse. Min mor siger, jeg er født med sorte negle - og sulten.
Det er da osse det, der fylder mest i min lille verden - haven og mad. Jeg har altid en kogebog og et haveblad ved sengen. Noget for øjet og ganen.

Nørd!

Mit mellemnavn :-) Jeg bliver nærmest autistisk, når noget interesserer mig - jeg MÅ vide alt. Googler til jeg er mæt af info og har læst alt, hvad Hovedbiblioteket har at byde på. Hvad min planteskoler ikke, med store undrende øjne har måtte lægge øre til - og prøve at bestille hjem! 
Eller stakkels venner der kommer til molekylær middag - ærteøsters, peberrodsskum, kaperssne og søde blinis med frugtkaviar gjorde et uudsletteligt indtryk, er jeg bange for. 
Desserter står især mit hjerte - og mave, nær. Jeg er uddannet chocolatier, så paletten er lidt farvet fra start :-9 
Mine store helte i køkkenet er Heston Blumenthal, Hugh Fearnley-Whittingstall, Tareq Taylor og Nigella Lawson. Herhjemme fra Camilla Plum, Thomas Herman, Brdr Price og Jakob Mielcke. Men vi har så mange spændende kokke herhjemme! Enhver der læser Gastro (genialt "fagblad" for madører - Gastro.dk) vil vide, vi stadig er i rivende udvikling. 
Heyyy - jeg skriver! :-) :-) 

Jeg vil gerne takke - udover Hr. Dalby, for skubbet - min mand Lennart, for hans støtte, tålmodighed og tekniske snilde. Eline Engen fra Engen&Engen, for hendes altid inspirerende og opmuntrende væsen. Se hendes skønne hjemmeside på Engen-Engen.dk 


Og, Velkommen. Med dette første indlæg overstået (puuuhh nerver), håber jeg du vil vende tilbage.   

14 kommentarer:

 1. Manner, hvor sejt! Jeg glæder mig meget til at besøge og følge med her i dit hjørne af internettet <3

  SvarSlet
 2. Smukke, det er en ære at du har tid til at kigge forbi :-)

  SvarSlet
 3. Kære søde Cendie, mens jeg sidder og venter på solen i Beth Chattos skønne engelske have, fik jeg endelig tid til at klikke ind på din nye blog. Et stort, stort tillykke. Ja, du KAN virkelig noget med ord. Giv mit et hint, du har skrevet endnu et indlæg, så linker jeg til dig. De kærligste hilsner til jer begge fra Claus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hello darling - så ku du næsten ikke sidde bedre :-) Hvor er jeg misundelig - glæder mig til at se billeder netop fra hendes have!
   TUSINDE TAK for alt - roser, skub og opbakning. Det er ganske enkelt uvurderligt og jeg er meget rørt. Held og Lykke på din Europatour - hvis du kigger i bakspejlet, så sidder Tante og jeg forresten i tourbussen ;-)
   Store knus fra os begge

   Slet
 4. Kære Cendie Ord- og Guffeligufjonglør.
  Hjertelig tillykke med din lækre blog. Endelig fandt du modet til at springe ud af blogskabet. Du har meget på hjerte og mellem ørene så jeg vil glæde mig stort til at følge med.

  Stort tillykkeknus og hip hip hurra...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tante, jeg nåede slet ikke at sende dig link og billeder! Det var min mening, på ære! Men nu du er på besøg, så hjertelig VELKOMMEN :-)
   Jeg sender et ordentligt bamsekram til Essex for formidlingen. I er mine bedste 2 og jeg er meget rigere med jer i mit haveliv.
   TAK er blot et fattigt ord - så jeg medbringer chokolade d.24 :-)

   Kæmpestort knus til verdens bedste Tante.

   Slet
 5. Kære Cendie

  Det var på tide! Jeg har klikket på dit navn flere gange for at se, om ikke du havde fået lavet en blog. Med din passion for have og mad, kan det ikke gå helt galt. Bloggeriet kan være en tidsrøver, men man bestemmer jo selv, hvor ofte og lange indlæg man publicerer. Dette er indlæg er en meget fin start. Jeg glæder mig til at se mere fra din hånd :-)

  SvarSlet
 6. PS: Gå ind i layout og find ud af, hvordan du lægger en følgeknap ind ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. TUSINDE MANGE TAK, sødeste Nette! Jeg troede faktisk ikke, at nogen ville finde vej - og så har du holdt udkig! Det er jeg simpelthen så rørt over :-)
   Jeg blev godt lettet over, at se hvordan du blogger. At det er ok ikke at poste hver dag - så løb jeg nok hurtig tør for materiale.
   Jo, Nette, det skal jeg nok - roder rundt i indstillinger stadig.
   Nej, hvor er det altså hyggeligt at ha' "besøg"!

   Slet
  2. Selv tak Cendie, men det var nu en lille fugl fra Mors, som sang om, at du endelig havde taget skridtet fuldt ud. Gå ind på Design -> gadgets og find den rigtige.

   Slet
  3. Sikke da en klokkeranke af videregiven info, hahahaha! I er herlige!
   Super! Tak for hjælpen - jeg kaster mig over det så snart jeg er i nærheden af min pc :-)

   Slet
 7. Kære Cendie!
  Dejligt at du nu også er på bloggen. Jeg vil glæde mig meget til at følge dig herinde ... jeg er forfærdelig dårlig til at lægge kommentarer på andres blogs, med undtagelse af Hr. Dalby, (for han fortjerner ligesom det bedste), men jeg håber jeg får lagt en hilsen til dig i ny og næ alligevel.
  Kærlige hilsner, Lisbeth K

  SvarSlet
 8. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 9. Kære Lisbeth
  Tusinde tak for besøget - hvor er det skønt, du har fundet mit lille bløde hjørne. Jeg forstår nu bedre CD, når han siger at kommentarerne er brændstof til bloggen - man bliver lykkelig, når det viser sig, at nogen læser det man skriver :-)
  Stort knus

  SvarSlet