torsdag den 16. juni 2016

Vandmelonssalat


I denne søde sommertid

Selvom regnen høvler ned i øjeblikket, ændrer det ikke på at vi har haft en skøn start på sommeren! Duften af grill tænder de vildeste huleboerinstinkter (selvom de fleste efterhånden hælder til instantløsningen; gasgrill) og der kreeres marinader og rubs efter bedste Amerikanske forbilleder. 

Selv har jeg slugt et efterhånden pinligt antal afsnit af BBQ Pitmasters (Forskellige hold af grillmestre fra rundt om i det forjættede Land Of The Free der dyster. Hver stat har sin specifikke grill stil og termer som "Dry rub", "Bark", "Lolo style", "Wet marinade" flyver gennem ferskentrærøgen. Amazing!) så grill er ikke længere bare at klaske 4 pølser og 2 bøffer på Weberen.
Nå, mere om det senere - det var jo faktisk en salat vi kom fra....

Min moster lavede i flere år lavet denne salat og familien elsker den! Syrlig, salt og læskende til grillmaden. 
Da vi var i Georgia, fik vi grillet vandmelon og røget hjertesalat til fingerslikkende, klistrede og sprøde KÆMPE babyback Ribs. Jeg var mere end solgt! Her gav grillet vandmelon virkelig mening! Desværre får vi dem sjældent ordenlig modne herhjemme, men sku du falde over et pragteksemplar må du endelig prøve at smide dem over ilden kort og drysse forsigtigt med lidt salt og knivspids sukker. Gerne i selskab Lynyrd Skynyrds "Sweet Home Alabama" og en kold øl.

Altså den salat! 

4 pers

1/2 vandmelon - afhænger jo af størrelsen, så vurdér, hvor store salatspisere i er - den er ikke spændende dagen efter!

1 stort rødløg

 Saften af 2-3 modne limes

Feta, så du skammer dig

Gode Oliven - helst de sorte Kalamata 

Frisk mynte og bredbladet persille, fint hakket

Et skvæt god olie - den runder lige limejuicens ziiiiing af. 

Friskkværnet peber - evt et lille drys salt

Rødløget snittes fint i ringe og lægges i en lille skål, hvor saften af de presset limes hældes over. Dette er en lille råmarinering, som trækker det stærke ud af løget og efterlader det krydret og PINK. (Tænk hvis det virkede på andre "stærke" ting, høhøhøhø) Lad dette stå og trække 5 min, mens resten forberedes...massér det lidt så alle ringe får glæde af juicen

Griller i allerede, så smid skiver af melonen over, så den lige får de smukke sorte striber. Gør i ikke, så fortvivl ikke og forsæt ufortrødent med at skære melonen i mundrette tern. Kværn peber over. 

Har du oliven med sten, ville jeg nok befri dem for disse og hakke dem groft. 

Hak urterne fint og saml så din pink salat. Hæld al limejuicen med rødløg udover melonen samt olieskvættet :-)
Nudlr fetaen, drys med urter og oliven. 

En majskolbe og en grillet bøf - så er maven in 7th heaven, y´all. 
8 kommentarer:

 1. Søde Cendie.
  Skrev lige en hel roman til dig, men blev smidt af og kommentaren fjernet :O( Så jeg prøvede lige igen med et forsigtigt ´hej´... ;o) så jeg prøve igen ...
  I min verden er en Barbeque en grill, kørende på luende flammer, kul/briketter/træ mmm. men ikke gas. Elsker charmen, hyggen, duften stemningen, idylen ved gammeldaws grill, ´mens vi venter´, småspiser af din lækre salat, og forventningens glæde. - Tror begejstringen ved gas er, at det er nemt, hurtigt, oser sviner ikke, er nem at rydde op og rengøre bagefter. I vores 2016´s fortravlede verden. Men smagen !! Nu får jeg vist øretæver ...
  Vi griller ikke ofte nok, og pønser derfor på et permanent ophold til grillen, i sommerhalvåret. Næste gang bliver din lækre salat hovedattraktionen, selvom vi nok begge liiige springer over de dersens oliven i alle afskygninger og foklædninger ;o)
  Dejligt med nyt på din blog. Tak søde.
  Knus og dejlig (grill) aften til jer.
  Ps. Må lige se lidt nærmere på `Hilda´ <3 <3 <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Guuud det er jeg da ked af - fy slemme blog!
   Jeg er fuldstændig enig i din betragtning mht gasgrill - det er sgu ikke det samme, selvom der prædikes godt.
   Tak fordi du alligevel gav det en chance at skrive herinde. Gætter jeg rigtig når jeg skriver "Tak i lige måde, Iris"? ;-)

   Slet
  2. Jeg forstår godt dine betragtninger omkring grilltyper. Jeg har selv en gammeldaws lille Weber, men kan sagtens forstå, hvis man går gasvejen. For tid er en knap ressource, når man har fuldtidsjob, familie, have, venner osv. osv. Siger jeg bare ;-)

   Slet
 2. Cendie, hvis mit liv skulle flaske sig således, at jeg gik hen og blev mangemillionær, ville jeg ansætte dig som kok ;-)

  SvarSlet
 3. Kære Cendie
  Din blog er sulten ... først åd den mit indlæg, senere mit navn !!
  JA! Jeg sætter gerne mit navn efter mit indlæg.
  Knus Iris

  SvarSlet